Presentatie van gebiedsmanager Katja Horeman

Op een groot scherm in de kerk kwamen foto’s van het winkelgebied. Dat baart zorg en er wordt ook voortgang geboekt. De luifels zijn opgeknapt en er komt een oplevering.
Er wordt in de Tuin op het Zuiden flink gebouwd.
Weg gaan Valckensteyn en de functie van de Middelburgt verandert. Van wijkgebouw naar Kinder Service Hotel. De groepen die er inzaten zijn volgens Katja elders ondergebracht.
Die opmerking leverde groot kabaal op bij een deel van de bewoners, die veel gebruik maken van de Middelburgt. Volgens hen is dat helemaal niet het geval.

Trots zei Katja te zijn op het Vrouwenhuis, de manier waarop Charlois in Actie (het participatiegeld) in de wijk wordt aangepakt en het kindercollege dat onlangs plaatsvond in de Zierikzeestraat.

Zij liet ook plaatjes van de meeuwenplaat zien. Wat begon als een podium en waterornament werd al snel een ergernis en een plek voor de meeuwen uit de wijk. Nu staat er een fairy bell op. Een idee van Agnes Morene in het kader van Charlois in Actie. De deelgemeente staat open voor suggesties om iets fraais te maken van de plaat.

Zij wees verder op de mogelijkheden om deel te nemen aan Pendrecht Kijkt, over veiligheid, en de bijeenkomsten van het dagelijks beheer en de schouwen.