Veel reacties op weghalen van De Opbouwwerkers

Het bericht staat nog maar kort op de website en trouwens ook op Facebook. Maar er zijn al diverse reacties.

De beeldjes kregen de naam De Opbouwwerkers. Ze werden gemaakt voordat opbouwwerk een vak werd in Nederland en dat op dit moment zeker in Rotterdam het ook moet ontgelden, maar dat terzijde.

Deze opbouwwerkers slaan op de wederopbouw van Rotterdam en kregen niet voor niks een plek in Pendrecht lees je uit de reacties. Pendrecht werd het Toonbeeld van de Wederopbouw en trok veel belangstelling. Uit de reacties kun je lezen dat de bewoners van de wijk gehecht zijn aan de relatie van hun wijk met de wederopbouw van Rotterdam.

Voor hen moeten de beeldjes op dezelfde plek blijven.

De Zijpe wordt trouwens opgeknapt. Als die vernieuwing er eenmaal is. Dan komt er ook aan de andere kant van het woonblok aan de Noordwellestraat op de hoek met de Schuddebeurstraat een kunstwerk. Daarvoor is een ontwerp gemaakt door Eveline van Rooy en komt ook de eerste steen van de Tuinstad Pendrecht terug op een mooie plek in de wijk. Die steen werd destijds gelegd door Meijer Frenkel op 29 maart 1954, waarmee de start werd gegeven tot de bouw van een voor die tijd moderne wijk.

Aan de andere kant staat een brievenbus. Ook een stuk meubilair in de buitenruimte dat onder druk staat.

Laten staan en verder mooi maken dat hart van de Zierikzeebuurt, spreekt er uit de reacties. Die buurt heette in het ontwerp niet voor niks Pendrecht 1.