Vijf inbrekers opgepakt na achtervolging in Pendrecht

De Echo houdt er binnenkort mee op. Ze gaan over op internet: www.dichtbij.nl en daar kan iedereen zelf zijn buurtnieuws opzetten. Op 1 augutsus meldde die site het volgende over Pendrecht. Een mooi staaltje samenwerking tussen de oplettende buurtbewoner en de streke arm.
Op de webiste www.dichtbij.nl staat het volgende bericht:
01 augustus 2011
ROTTERDAM – Na een melding van inbraak, door een oplettende buurtbewoner, konden agenten in de nacht van zaterdag op zondag vijf verdachten op heterdaad aanhouden voor een woninginbraak aan de Melissantstraat.
Om 00.11 uur kreeg de politie een melding van woninginbraak aan de Melissantstraat. Een oplettende buurtbewoner zag licht branden in een woning, waarvan zij wist dat de bewoners op vakantie waren.
Ter plaatse zagen gealarmeerde politieagenten dat zich nog personen in de woning bevonden. Zij omsingelden de woning. Toen de agenten de woning wilden betreden, kwamen aan de voorzijde van de woning plots vijf mannen naar buiten. Agenten konden vier van hen te grijpen, één verdachte vluchtte te voet.
Politieagenten die aan de achterzijde van de woning stonden, zijn samen met een getuige, achter de vijfde verdachte aangerend. Na een achtervolging te voet over Abbenbroekweg, Wagenbergstraat, Sliedrechtstraat, Halsterenstraat, Ooltgensplaatweg, kon de verdachte uiteindelijk op de Tiengemetensingel in de kraag worden gevat.
De vijf verdachten, 15- tot 21-jarige Rotterdammers, zijn overgebracht naar het politiebureau Zuidplein.