Warme en boordevolle Opzoomerdag in de Halsterenstraat

De uitnodiging klonk veel belovend. Voorlezen, gezondheid, plantjes, springkussen, voetbalsnelheidsmeting en klussen en dat allemaal in één dag. Het werd ook nog erg warm, dus …….
De straat was afgezet met de bekende verkeersregelaartjes. Tuingereedschap en plantjes waren er, maar de aarde ….. en het zand ….. (alleen een paar zakken en geen zand). Woonstad moet het ook zuiniger aan gaan doen.

Er was wel gezorgd voor voorleesmateriaal en De Beweging en Sport en Recreatie waren er met informatiemateriaal. Magda Erkelens gaf een fitnesstraining die klonk als klok.

En zelfs de gezondheidsquiz werd helemaal uitgespeeld. De winnaar was Aldianara, één van de maatschappelijke stagiaires.

Zij zetten samen met de TOSsers ook hun beste beentje voor om de boomspiegels van verse bloemetjes te voorzien.

Sjannie’s broer Jan, zus Truus en Genet, de vriendin van Abeba Gebremedihin zorgden er voor dat alles op rolletjes liep. Jan plakte stickers op het tuinmateriaal dat geleend kon worden. Er ontbrak dan ook niks aan het eind van de dag.

Tussen de middag werd er overigens ontzettend gezond geluncht en lieten de bordjes met de sponsors zien, wie de gezonde leveranciers waren.

Een drukke en warme dag met opnieuw een stap op weg naar meer samenhang in de straat. De nieuwe bewoners weten nu bij wie ze terecht kunnen en wat de straat allemaal te beiden heeft.