Wij(k) aan Zet!

Rotterdammers krijgen meer te zeggen over hun wijk. In Rotterdam is de Wijk aan Zet. Met onze nieuwe wijkdemocratie krijg je meer invloed op jouw wijk. Zo kun je vanaf maart 2022 met al je ideeën terecht bij de wijkraad. En ga je liever zelf aan de slag? Stel je dan verkiesbaar voor de wijkraad!

Wijk aan Zet

Rotterdammers zitten vol goede ideeën. Met Wijk aan Zet gaan Rotterdammers en de gemeente hiermee samen aan de slag. In de wijkhubs vind je medewerkers van de gemeente. En kun je partners uit de wijk ontmoeten. Je kunt hier gemakkelijk binnenlopen met een vraag of idee. Jouw stem kun je ook laten horen via Mijn.Rotterdam.nl. Op dit digitaal platform kun je ideeën indienen, meedenken én meestemmen over bewoners initiatieven. Daarnaast komen er 39 wijkraden door heel Rotterdam.

De wijkraad

Een wijkraad bestaat uit zeven tot elf wijkbewoners. Na maart 2022 maken bewoners, wijkraden, partners in de wijk én de gemeente samen plannen voor de wijk.

Stem op 16 maart 2022

De leden van de wijkraad worden verkozen. Dit gebeurt tijdens de verkiezingen voor de gemeenteraad op woensdag 16 maart 2022. Je mag die dag twee keer stemmen: voor de gemeenteraad én voor je eigen wijkraad.

Word lid van de wijkraad!

Steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Stel je dan verkiesbaar! Kijk voor meer informatie op www.rotterdam.nl/wijkraden.